miercuri, ianuarie 03, 2007

La multi ani 2007!

Ultima zi din 2006 am petrecut-o la calarie, iar seara ne-am intors pe la 11 acasa, asa ca ne-am culcat franti de obositi.

Pe 1 ianuarie, asa cum e tr
aditia in Japonia, ne-am intilnit cu familionul. Ne-am dus la Chigasaki sa o luam pe soacra cu masina si ne-am intilnit cu familia sorei mai mari a lu Shigi direct la restaurant.

Restaurantul a fost specific de lobsteri si crabi i
ar meniul a fost delicios. Eu si cumnatul ne-am distrat de minune caci am putut bea sake, dar soferii se uitau la noi cu ciuda.

La petrecere a venit numai fiul cumnatei si noua lui sotie care are numai 20 de ani, dar Akane (Nenchan) fata lor cu familia ei n-a putut sa vina.


Seara de 1 ianuarie am dormit-o la soacra, in Chigasaki.

Dupa cum se vede, soacra n-are treaba, se tine tare, e sanatoasa ca tunul, nu o doare nimic si se lauda cu asta in continu, si isi foloseste si capul foarte mult invatand multe chestii despre computer. Desi a inceput prin a se duce la scoala de computere cand avea 80 de ani, acum, dupa 5 ani e mare specialista:

1. si-a schimbat computerul cu unul mai nou anul trecut ca ala care i-l daduseram noi era vechi si nu-i mai placea ca nu era performant

2. a invatat sa foloseasca word, excell, cum sa faca nengajo adica vederi de anul nou (apropo, a ei a fost cea mai frumoasa vedere pe care am primit-o anul asta)

3. a invatat sa isi foloseasca aparatul de fotografiat

4. si-a facut homepage: http://groups.msn.com/tomikoshiga

5. si-a facut blog: http://tomikosiga.spaces.live.com/

6. si acum am invatat-o sa isi faca alt blog: http://blogs.yahoo.co.jp/tomikoshiga103

Am filmat-o prin Skype cand lua lectii de computer de la profesorul ei particular si am pus pe YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=cjzz4Nmq65k

Niciun comentariu: